4. Vleeskalverhouderij, familie van der Doelen

Ons bedrijf op Kaathoven is een echt familiebedrijf, waarin iedereen meewerkt. Voor de verzorging van 1.300 kalveren komt dan ook heel wat kijken.

Zo hebben de dieren de eerste weken veel individuele zorg en aandacht nodig en krijgen ze beperkt ruwvoer en twee keer per dag 2 à 3 liter melk. Later worden de kalveren op grootte gesorteerd en in groepen geplaatst, en mogen ze onbeperkt ruwvoer en maar liefst 16 liter melk per dag. Na ongeveer zeven maanden worden de kalveren opgehaald, voornamelijk ten behoeve van de buitenlandse vleesconsumptie.

Omdat ons bedrijf IKB-gecertificeerd is, zijn we verplicht om gegevens over voeders, geneesmiddelen en transport en dergelijke te vast te leggen. Daardoor kunnen wij garanties afgeven over de herkomst en kwaliteit van ons kalfsvlees, en staan wij voor een goed en eerlijk product.

Familie Van der Doelen

Kaathoven 21

5383 KV Vinkel

Lees meer

Welkom bij vleeskalverenhouderij Familie van der Doelen

Ons bedrijf is een echt familiebedrijf waarin de hele familie meewerkt. We houden ongeveer 1300 kalveren in 2 verschillende leeftijdsgroepen. De kalveren komen op het bedrijf als ze 2 weken oud zijn en blijven totdat ze ongeveer 7 maanden oud zijn. In de eerste 4 weken worden alle kalveren individueel gehuisvest. Tijdens deze periode krijgen de kalveren beperkt ruwvoer en 2 à 3 liter melk  twee maal daags. Dit is de drukste periode, omdat de vele jonge kalveren dan veel zorg en aandacht nodig hebben. Na 4 weken worden de kalveren in groepen geplaatst. Ze krijgen dan onbeperkt ruwvoer en de hoeveelheid melk wordt verhoogd van 3 liter naar 8 liter (twee maal daags). Ook krijgen de kalveren tussen de melkvoedingen door vers water. Vanaf het moment dat de kalveren in groepen staan, worden zij gesorteerd op grootte. Tijdens de dagelijkse controle wordt toezicht gehouden op de gezondheid van de dieren. Als blijkt dat een kalf ziek is, zijn hiervoor behandelplannen om ervoor te zorgen dat het kalf weer beter wordt. Uiteindelijk worden de kalveren na ongeveer 7 maanden opgehaald (voornamelijk) ten behoeve van de buitenlandse vleesconsumptie.

Ons bedrijf is IKB gecertificeerd. Als gevolg daarvan zijn wij verplicht om alle gegevens over het bedrijf vast te leggen, denk bijvoorbeeld aan diervoeders, diergeneesmiddelen, dierwelzijn, hygiëne en transport. Wij worden daarop gecontroleerd door onafhankelijke instanties. Doordat ons bedrijf IKB gecertificeerd is, kunnen wij garanties afgeven over de herkomst en kwaliteit van het kalfsvlees.

Download & Print A4 Fietsroute

Weg terug fietsen naar de kruising en rechtdoor richting Vinkel, gaat over in Kaathoven. Einde van de weg rechts = Kaathoven. Na 250 meter aan de linkerkant van de weg Vleeskalverhouderij, familie van der Doelen, Kaathoven 21 te Vinkel.

Weg vervolgen en na 50 meter aan de linkerkant van de weg Pluimveehouderijbedrijf, Bennie & Nancy van de Doelen, Kaathoven 45 te Vinkel.

Weg vervolgen en na 500 meter bij kruising rechtsaf het doodlopend zandpad inslaan = Engelenstede. Eerste zandpad , bij monumentje “Hoeve Engelenstede”, linksaf. Na 50 meter aan de rechterkant van het pad Hoeve Engelenstede, Konijnenhouderij Hoeve Engelenstede vof, Engelenstede 1 te Vinkel.

Rechtdoor het smalle bospad volgen. Als je uit de bossen komt rechtsaf = Werststeeg , gaat over in Coppensdijk. Na 100 meter aan de rechterkant van de weg Melkveehouderij, familie Rademakers, Coppensdijk 41A te Vinkel.

Weg vervolgen, 1e weg rechts = Nieuwekampen. Na 500 meter aan de rechterkant van de weg IJsboerderij Op de Nieuwekampen en Varkenshouderij, familie Leeyen, Nieuwekampen 34 te Vinkel.

Weg vervolgen, einde weg rechts = Van Rijckevorselweg. Einde weg links = Brugstraat. 2e weg links = Weerscheut. Na 600 meter rechtsaf naar de Tuinwinkel, van den Elzen, Weerscheut 18 te Vinkel.

Weer terug naar de Weerscheut en rechts af . Na 700 meter zandpad rechts = Ruitersdam. Einde zandpad rechts = Koksteeg. 1e straat links = Kievit. Einde straat rechts = Holkampstraat. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Gewasverzorging, Bouwens, Holkampstraat 16 te Vinkel.

Weg vervolgen, 1e weg rechts = Berktstraat. Einde weg rechts = Vinkelsestraat. Na 1 km aan de rechterkant Graszodenkwekerij, familie Steenbergen, Vinkelsestraat 74 te Vinkel.

Weg vervolgen, na 200 meter aan de rechterkant Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en Varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.

Startpunt Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.

Tegenover Het Venster, bij T- splitsing de weg oversteken, het bruggetje over = Bleekeseweg. Na 1,4 km aan de rechterkant van de weg, melkveehouderij, familie van Grinsven, Bleekeseweg 10 te Vinkel.

Weg vervolgen, bij kruising linksaf = De Bleken. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Melkgeitenhouderij, Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers, De Bleken 7 te Loosbroek.

Foto’s