3. Melkgeitenhouderij, Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers

Wij zijn Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers en hebben sinds 1995 een melkgeitenhouderijbedrijf in Heeswijk. Momenteel melken we tussen de 1.500 en 1.700 geiten, die samen ruim 1,7 miljoen kilogram melk per jaar produceren. Van de meeste melk wordt kaas gemaakt.

Behalve geiten hebben we ook 25 bokken, die iedere lente voor 1.200 nakomelingen zorgen – voor ons de mooiste tijd van het jaar! De bokjes – de mannetjes – worden na verloop van tijd geslacht en als lamsvlees gekocht. De geitjes – de vrouwtjes – vervangen oude dieren of worden verkocht aan andere bedrijven.

We vinden het belangrijk dat u onze producten ook bij ons kunt kopen, en niet alleen in de winkel. Daarom hebben we op ons terrein een automaat geplaatst, waarmee u zelf verschillende soorten geitenkaas kunt kopen. Ons kaashuisje is iedere dag open van 6.00 tot 22.00 uur. Graag tot ziens!

Melkgeitenhouderijbedrijf Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers

De Bleken 7

5473 VV  Heeswijk-Dinther

0413-22 94 20

pasebbers@hetnet.nl

www.go-at-cheese.nl

Download & Print A4 Fietsroute

Weg vervolgen, bij kruising linksaf = De Bleken. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Melkgeitenhouderij, Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers, De Bleken 7 te Loosbroek.

Weg terug fietsen naar de kruising en rechtdoor richting Vinkel, gaat over in Kaathoven. Einde van de weg rechts = Kaathoven. Na 250 meter aan de linkerkant van de weg Vleeskalverhouderij, familie van der Doelen, Kaathoven 21 te Vinkel.

Weg vervolgen en na 50 meter aan de linkerkant van de weg Pluimveehouderijbedrijf, Bennie & Nancy van de Doelen, Kaathoven 45 te Vinkel.

Weg vervolgen en na 500 meter bij kruising rechtsaf het doodlopend zandpad inslaan = Engelenstede. Eerste zandpad , bij monumentje “Hoeve Engelenstede”, linksaf. Na 50 meter aan de rechterkant van het pad Hoeve Engelenstede, Konijnenhouderij Hoeve Engelenstede vof, Engelenstede 1 te Vinkel.

Rechtdoor het smalle bospad volgen. Als je uit de bossen komt rechtsaf = Werststeeg , gaat over in Coppensdijk. Na 100 meter aan de rechterkant van de weg Melkveehouderij, familie Rademakers, Coppensdijk 41A te Vinkel.

Weg vervolgen, 1e weg rechts = Nieuwekampen. Na 500 meter aan de rechterkant van de weg IJsboerderij Op de Nieuwekampen en Varkenshouderij, familie Leeyen, Nieuwekampen 34 te Vinkel.

Weg vervolgen, einde weg rechts = Van Rijckevorselweg. Einde weg links = Brugstraat. 2e weg links = Weerscheut. Na 600 meter rechtsaf naar de Tuinwinkel, van den Elzen, Weerscheut 18 te Vinkel.

Weer terug naar de Weerscheut en rechts af . Na 700 meter zandpad rechts = Ruitersdam. Einde zandpad rechts = Koksteeg. 1e straat links = Kievit. Einde straat rechts = Holkampstraat. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Gewasverzorging, Bouwens, Holkampstraat 16 te Vinkel.

Weg vervolgen, 1e weg rechts = Berktstraat. Einde weg rechts = Vinkelsestraat. Na 1 km aan de rechterkant Graszodenkwekerij, familie Steenbergen, Vinkelsestraat 74 te Vinkel.

Weg vervolgen, na 200 meter aan de rechterkant Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en Varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.

Startpunt Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.

Tegenover Het Venster, bij T- splitsing de weg oversteken, het bruggetje over = Bleekeseweg. Na 1,4 km aan de rechterkant van de weg, melkveehouderij, familie van Grinsven, Bleekeseweg 10 te Vinkel.

Foto’s