10. Gewasverzorging Bouwens

Bouwens Gewasverzorging teelt niet alleen zelf aardappelen, maar spuit voor andere agrarisch ondernemers ook de meest voorkomende gewassen zoals maïs en granen. Vaak wordt dat met bestrijdingsmiddelen geassocieerd, maar ook voedingsstoffen worden gespoten.

Doordat er steeds minder mest wordt uitgereden, groeit namelijk het gevaar dat planten tekort aan nutriënten krijgen. Door het zorgvuldig spuiten van aanvullende voedingstoffen kan dus toch nog een maximale oogst worden behaald. Daarnaast beschikt het bedrijf over een GPS-gestuurde kunstmeststrooier, waarmee mest optimaal over het land kan worden verdeeld.

Bouwens Gewasverzorging is vijf jaar geleden begonnen als hobby en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Jo Bouwens en zijn medewerkers – waaronder sinds kort zoon Roel – investeren voortdurend in kennis om goed en veiig met gewasverzorgingsmiddelen te werken, en zijn klaar voor de toekomst!

Bouwens Gewasverzorging

Holkampstraat 16

5383 KC Vinkel

06-253 352 63

jo.bouwens@hotmail.com

Lees meer

Bouwens Gewasverzorging bestaat inmiddels vijf jaar. Wat begonnen was als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Sinds 1 januari is ook hun zoon Roel volledig werkzaam binnen de organisatie. Bouwens Gewasverzorging richt zich op de eigen teelt van aardappelen, maar ook op het spuiten van de meest voorkomende gewassen als weiland, mais, granen e.d. voor derden.

Doordat er de laatste jaren minder mest uitgereden wordt, is de kans op tekorten van nutriënten bij de plant groter. Om deze tekorten zorgvuldig en secuur aan te vullen worden er diverse voedingsstoffen gespoten op het land. Het spuiten van gewassen houd dus veel meer in dan het spuiten van bestrijdingsmiddelen, wat vaak geassocieerd wordt met het spuiten van gewassen. Door het spuiten van meststoffen kan er met minder nutriënten een optimale opbrengst gerealiseerd worden.

Naast de combinatie voor het verzorgen van de gewassen is er een kunstmeststrooier met GPS en weeginrichting aangeschaft. Deze kunstmeststrooier kan met precisie strooien( gestuurd vanuit de satelliet) tot 48 meter breed, waardoor er een optimale verdeling op het perceel is.

Jo en zijn medewerkers hebben alle vereiste licenties / certificaten in huis om zorgvuldig te werken met de juiste middelen voor de gewasverzorging. Door de investeringen in kennis en verdere specialisaties wordt er dan ook een verdere groei voor in de toekomst verwacht.

Voor meer informatie:

Bouwens Gewasverzorging:

Holkampstraat 16 te Vinkel.

Tel: 06-25335263.

E-mail: jo.bouwens@hotmail.com

Download & Print A4 Fietsroute

 

Weer terug naar de Weerscheut en rechts af . Na 700 meter zandpad rechts = Ruitersdam. Einde zandpad rechts = Koksteeg. 1e straat links = Kievit. Einde straat rechts = Holkampstraat. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Gewasverzorging, Bouwens, Holkampstraat 16 te Vinkel.
Weg vervolgen, 1e weg rechts = Berktstraat. Einde weg rechts = Vinkelsestraat. Na 1 km aan de rechterkant Graszodenkwekerij, familie Steenbergen, Vinkelsestraat 74 te Vinkel.
Weg vervolgen, na 200 meter aan de rechterkant Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en Varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.
Startpunt Zichtstal/Boerderijterras Het Venster en varkenshouderij, familie van de Ven, Vinkelsestraat 84 te Vinkel.
Tegenover Het Venster, bij T- splitsing de weg oversteken, het bruggetje over = Bleekeseweg. Na 1,4 km aan de rechterkant van de weg, melkveehouderij, familie van Grinsven, Bleekeseweg 10 te Vinkel.
Weg vervolgen, bij kruising linksaf = De Bleken. Na 400 meter aan de linkerkant van de weg, Melkgeitenhouderij, Edwin van der Pas en Mariejet Ebbers, De Bleken 7 te Loosbroek.
Weg terug fietsen naar de kruising en rechtdoor richting Vinkel, gaat over in Kaathoven. Einde van de weg rechts = Kaathoven. Na 250 meter aan de linkerkant van de weg Vleeskalverhouderij, familie van der Doelen, Kaathoven 21 te Vinkel.
Weg vervolgen en na 50 meter aan de linkerkant van de weg Pluimveehouderijbedrijf, Bennie & Nancy van de Doelen, Kaathoven 45 te Vinkel.
Weg vervolgen en na 500 meter bij kruising rechtsaf het doodlopend zandpad inslaan = Engelenstede. Eerste zandpad , bij monumentje “Hoeve Engelenstede”, linksaf. Na 50 meter aan de rechterkant van het pad Hoeve Engelenstede, Konijnenhouderij Hoeve Engelenstede vof, Engelenstede 1 te Vinkel.
Rechtdoor het smalle bospad volgen. Als je uit de bossen komt rechtsaf = Werststeeg , gaat over in Coppensdijk. Na 100 meter aan de rechterkant van de weg Melkveehouderij, familie Rademakers, Coppensdijk 41A te Vinkel.
Weg vervolgen, 1e weg rechts = Nieuwekampen. Na 500 meter aan de rechterkant van de weg IJsboerderij Op de Nieuwekampen en Varkenshouderij, familie Leeyen, Nieuwekampen 34 te Vinkel.
Weg vervolgen, einde weg rechts = Van Rijckevorselweg. Einde weg links = Brugstraat. 2e weg links = Weerscheut. Na 600 meter rechtsaf naar de Tuinwinkel, van den Elzen, Weerscheut 18 te Vinkel.

Foto’s